Kom med i Novena

 

Novena tar emot nya sångare

Vill du sjunga i en ambitiös kammarkör? Har du körvana och intresse för sakral musik? Är du duktig på notläsning? Då är Kammarkören Novena något för dig. Novena tar emot nya sångare.

Novena, grundad 2004, är Esbo svenska församlings kör för erfarna sångare – en kammarkör som vill lägga ribban högt. Tyngdpunkten i Novenas repertoar är sakral musik, från renässans och barock till modernt. Vi ger årligen jul- och påskkonserter med det musikaliska urval som de stora kyrkliga högtiderna har att erbjuda. Men under årens lopp har Novena också framfört rockoperan Jesus Christ, Superstar och gett flera konserter med lättare musik. Mässor och passioner är ändå en stöttepelare i verksamheten.

Novena har uppträtt i kyrkor, konsertsalar och festivaler i Finland och har dessutom turnerat i Dublin och Venedig. Kören har även deltagit i ett flertal radio-, TV- och skivinspelningar.

Novena leds av Nina Kronlund som studerat sång, kördirigering och kyrkomusik vid Sibelius-Akademin. Hon jobbar som kantor i Esbo svenska församling.

Novena övar på torsdagar kl. 18.15 i Olars kyrka. Om du vill komma med i Novena ska du kontakta dirigent Nina Kronlund, telefon 040 5485271 eller e-post nina.kronlund(snabel-a)evl.fi

Koristerna är medlemmar i Kammarkören Novenas understödsförening som ordnar evenemang och tidvis understöder kören finansiellt. Församlingen är körens upprätthållare. Att sjunga i kören är kostnadsfritt.

]

Foto Felix Nybergh