Välkommen på NOVENAS konsert

I VÄNTAN PÅ PRÄSTKRAGEN


17.5.2024 | kl. 19.00 | Vichtis kyrka

9.6.2024 | kl. 19.00 | Esbo domkyrka

Vi uppträder med såväl glada vårsånger som mera lyriska tongångar av Pacius, Alfvén, Mårtenson, Palmgren m.fl. Därtill får vi njuta av orgelspel samt den romantiska estniska klassikern Otsekui hirv (Såsom hjorten träget längtar).

Dirigent är LASSE LEPPÄNEN. Vid orgeln WILLIAM HÄGGBLOM.

Fritt inträde, program 10 €

Arr. Kammarkören Novenas understödsförening och Esbo svenska församling

 

*******************************************

År 2024 fyller NOVENA 20 år och vi söker nu nya sångare. Har du körvana och en viss notläsningsförmåga? Har du dessutom ledigt på torsdagskvällar? Då är det dig vi söker! NOVENA välkomnar nya sångare till alla stämmor.

På körens agenda för den närmaste tiden finns två vårkonserter, och dessutom deltar vi i en stor filharmonisk kör som framför Händels Messias i samband med invigningen av den nya orgeln i Musikhuset i Helsingfors i juni 2024. Kören har också på gång en satsning på enskild tonbildning för alla i kören som vill arbeta med sin röst.

NOVENA leds av musikmagister Nina Kronlund. Kören övar på torsdagar klockan 18.15–21.15 i Olars kyrka. Vårterminen inleddes torsdagen den 11 januari 2024 och pågår fram till lördagen 15 juni. Efter sommarpausen fortsätter vi jobba igen i augusti, närmare datum meddelas senare.

http://www.novena.fi/

Mer information:

dirigent Nina Kronlund, 040 548 5271, nina.kronlund(ät)evl.fi

ordförande Tore Ståhl, 050 328 8498, tore.stahl(ät)kolumbus.fi

KAMMARKÖREN NOVENA är Esbo svenska församlings ambitiösa kammarkör, som grundades 2004. Kören har uppträtt i kyrkor, konsertsalar och festivaler i hemlandet och har konserterat i Dublin och Venedig. NOVENA har även deltagit i ett flertal radio- och TV-inspelningar. Vi ger årligen jul- och påskkonserter med det musikaliska urval som de kyrkliga högtiderna har att erbjuda. Under årens lopp har NOVENA också framfört Jesus Christ Superstar och gett flera konserter med lättare musik. Mässor och passioner är ändå en stöttepelare i verksamheten. I NOVENA arbetar vi målmedvetet men med glimten i ögat, noggrant men med glädje.

Bilden är tagen i Sökö kapell 26.5.2023 av Peter Blom